Tervetuloa nauttimaan hauskasta seurasta ja kevätkeleistä Tampereen, Pirkkalan ja Lempäälän talvipoluille!

Lähtöpaikkana toimii  Vuoreksen koulu, ja perinteiseen tapaan starttaamme yhteislähtönä klo 10. 

Ryhmiä on tänäkin vuonna tarjolla miltei jokaiseen makuun, mutta talven oikut tietäen joudumme varaamaan oikeudet muutoksiin sekä matkojen että lenkkien kestojen suhteen. Ja jos pakkanen on kovin julma, perumme tapahtuman. Näin ei ole perimätiedon mukaan koskaan jouduttu tekemään, joten toivomme sopivaa lumitilannetta ja kaunista kevätaurinkoa.

Talven Tour de Tampere on maksuton yhteislenkki, mutta sopivien vetäjämäärien mitoittamiseksi toivomme ennakkoilmoittautumista tällä lomakkeella. Ilmoittauduthan vain yhdelle lenkille/lomake. Alaikäisiltä osallistujilta tarvitsemme huoltajan kirjallisen luvan osallistua osoitteeseen contact_at_kaupinkanuunat.fi.

Jotta lenkki sujuisi mukavasti, varaa itsellesi säähän sopivat varusteet ja juotavaa sekä hiukopalaa varsinkin pitemmille matkoille. Osalla lenkeistä mahdollisuus kaupalliseen taukotankkaukseen, joten maksuvälineet kannattaa olla mukana. 

Osallistujia ei ole seuran puolesta vakuutettu, eli oma vakuutusturva kuntoon. Pyörä on hyvä olla huollettuna ennen lähtöä, mutta matkaan voi ottaa sisuria yms. usein tarvittavaa varaosaa. Lenkeillämme on kypäräpakko.

Jos tulet lähtöpaikalle autolla, pysäköintipaikkaa saattaa joutua hakemaan. Koulun lähellä oleviin pysäköintimahdollisuuksiin voit tutustua etukäteen oheisesta kartasta Vuores pysäköinti. Eli ajoissa paikalle, jotta ehdit löytää koulun pihalta oman lähtöryhmäsi.

Sitten vaan valitsemaan sopivaa lenkkiä! Kuvauksissa olevat ajat ja matkat ovat arvioita, ja lenkkien vetäjillä oikeus muutoksiin sään, polkujen kunnon ja muiden luonnonoikkujen perusteella.

 

Lenkkikuvaukset:

 

Pitkään ja hartaasti MTB: 6-7h. 50-55km.

Ryhmässä tarjoillaan rauhallista tahtia ja hyväkuntoisia talvipolkuja koko päiväksi. Käymme Somesuolla, Hallilassa, Vuoreksen lähipoluilla ja todennäköisesti myös niemissä ja notkoissa, joissa kesäisin ei yleensä käydä. Jos on kylmä ajetaan vähemmän, jos taas on kiva keli niin ajellaan enemmän. Matkalla kohdataan varmasti ainakin yksi ABC ja useampi laavu. Tämä ryhmä sopii tavallisille maastopyöräilyn harrastajille, jotka nauttivat pitkästä päivästä ulkona. Vetäjänä Juha Rämälä apuvetäjineen.

Perusreissu Pirkkalaan: 4-5 h, n. 45 km

Lähdetään marssimaan kohti Pirkkalaa, seudun parhaat polut nautiskellen läpi. Puolivälissä tauko Pirkkalan ABClla. Matkaa tulee noin 45km rennon etenevään tahtiin. Ajoaika noin 4h joten kokonaisaika 4-5h. Vetäjät Ossi Lahtinen ja Antti Pelto-Huikko.

MTB Normaali: 5 h, 45 km

Keskitason ryhmä: Normaali johon muita verrataan. Hallila all inclusive ja vähän Hervannan eteläpuolta ja Vuoresta jatkoksi. Vetäjät Tero Hiironniemi ja Simo Hurskainen.

Suolle Mars: 4h, n. 40 km

Vauhti maltillinen ja poluilla läski on hyvä, niin ei pehmeätkään paikat mene tunkkaamiseksi. Jos Somesuolla paikat kunnossa, niin siitä nautitaan isolla kauhalla. Tämän lisäksi ajellaan seudun polkuja ristiin rastiin. Vetäjänä Antti Nissinen apureineen.

TET: 5h (sisältää makkaranpaistotauon), n. 30-35km

Lähdetään aluksi etelään Koukkurahkalle, jos suo ja reitti sinne vaan pysyy kunnossa. Palataan Hervantajärvi kiertäen Hervantaan, missä tulistelutauko noin puolessa matkassa. Toisella puoliskolla kierretään Särkijärvi ja ajetaan lopuksi vielä vähän Vuoreksen kaupunkipolkuja. Vauhdiksi on suunniteltu ”keskitaso. Vetäjät Heikki Kerppilä, Kaisa Lehtikangas, Pompo Stenberg.

TET – helppo: 3 h, n. 20 km

TET helppo on aloitteleville harrastajille suunnattu rento ja kevyt lenkki! Ajamme noin 20 km mittaisen reissun, reitti täsmentyy, kunhan polkujen kunto ajopäivänä on paremmin tiedossa. Patukkataukoja tarpeen mukaan. Reitti kulkee pääosin kivoja talvipolkuja, mutta todennäköisesti myös jalkautumisia luvassa! Sekä toki pakollisia siirtymiä, jotka tuovat vielä keveyttä matkaan. Ajamme rauhallista vauhtia ja odotamme jos tarve tunkata hankalissa paikoissa. Eli tosiaan aika lailla aloittelijoille tarkoitettu lenkki, konkareille ja vauhdista pitäville suosittelemme jotain muuta ryhmää. Vetäjät Minna Takala, Mirja Peltonen ja Petri Salminen.

Cyclo

Teitä pitkin ajelua noin 5 tuntia + tauot. Jokin hyvä kahvipaikka on mukana reitillä. Lenkin vetää Petri Latva-Rasku.