Tapahtumat

Kanuunoilla on vuosittain kaksi omaa tapahtumaa: Tour de Tampere kesällä ja Talvi Tour de Tampere talvella. Lisäksi seuramme on jo usean vuoden ajan toiminut yhteistyössä Pirkan Pyöräilyn kanssa tarjoten pitkälle matkalle ohjattuja ajoryhmiä.

Tour de Tampere

Tour de Tampere on seuran perustamisesta lähtien järjestetty monipuolinen maastopyöräilytapahtuma. Se kokoaa Tampereelle satoja pyöräilijöitä nauttimaan maasto- ja gravelpyöräilystä ohjatuissa ryhmissä Tampereen ja sen lähikuntien poluille.

MTB-ajoryhmiä on erikseen koville kuskeille, enduro-henkisille ja tavallisille maastopyöräilijöille, sähköllä taikka ilman. Nykyisin sähköpyörien yleistyttyä tarjolla on myös ns. sähköryhmiä. Reittien vaativuus- ja rasitustaso vaihtelee ryhmien mukaan. Tarjolla sekä pitkää että vähän lyhempää ja sekä helppoa että teknisesti vaikeaa ajoa. 

Gravel on myös kasvattanut suosiotaan. Ennen kuin gravelista tuli ilmiö, tarjosimme Tour de Tampere -tapahtumassa cycloryhmiä! Ajatpa sitten kumpaa vain, tarjolla tyypillisesti kaksi ajoryhmää – lyhyempi ja pidempi.

Tour de Tampere ajetaan vuosittain joko keväällä taikka syksyllä. Tietoa tapahtumasta löydät Fillarifoorumilta sekä Facebookista. Liity Facessa Tour de Tampere -ryhmän seuraajaksi! Tsekkaa tapahtumavideot Youtubesta!

 XXVIII Tour de Tampere 2.9.2023

Lähtöpaikkana toimii Harjuniityn koulu, Lautamiehenkatu 1, Nokia. Ennakkoilmoittautuminen 25 euroa, paikan päällä 50 euroa (mobilepay/käteinen tasarahalla). Hinta sisältää opastetut ryhmäajot, mahdolliset vesihuoltopisteet reitin varrella, huoltopakun palvelut sekä ruokailun tapahtumapaikalla reissun päätteeksi. Ennakkoilmoittautuminen päättyy maanantaina 28.8.2023 kello 23:59. Ilmoittautumislinkki tulossa myöhemmin.
Tapahtumassa on jälleen kolmen, viiden ja kahdeksan tunnin ajoryhmiä maastopyöräilijöille sekä kuuden ja kahdeksan tunnin ajoryhmät sorateille. Ryhmien kuvaukset julkistetaan Facebookissa sitä mukaa, kun vetäjät niitä saavat suunniteltua. Kyseessä on haastava maastopyöräily- ja gravel grinding-tapahtuma, jossa kolmen tunnin ryhmä saattaa sopia ensimmäiseksi maastopyöräilytapahtumaksesi, mutta viiden ja kahdeksan tunnin ryhmät ovat tarkoitettu enemmän pyöräilleille. Ryhmäkuvauksiin pyritään taas tänä vuonna laittamaan tiedot vauhdista ja reitin teknisyydestä, jotta voit arvioida, mikä ryhmä sopisi juuri Sinulle!
Tämän vuoden lähtöpaikasta Harjuniityn koululta pääsee Nokian seudun parhaille kalliobaanoille ja Ylöjärven harjubaanoille. Matkalle mahtuu monipuolista maastoa ja runsaasti korkeuseroja. Löytyy enskaa, trailia ja äksceetä. Alueelta löytyy myös huikea kattaus sorateitä eteläisen Pirkanmaan maaseudulle taikka Hämeenkyrön – Kankaanpään hiekkaharjuille ja -kankaille.
Tervetuloa Suomen tunnetuimpaan ja vanhimpaan yhtäjaksoisesti järjestettyyn yhteislenkkitapahtumaan! 

Talvi Tour de Tampere

Helmi- maaliskuussa ajetaan ehkä lajissaan ainoa talvipyöräilytapahtuma, Talvi Tour de Tampere! Monen mielestä paras aika maastopyöräilyyn on talvi, sillä polut ovat parhaimmillaan eivätkä hyttyset kiusaa! Kevättalven aurinko, hohtavat hanget, upeat reitit ja hyvä seura kokoavat vuosittain satoja pyöräilyn ystäviä perinteikkääseen talvitapahtumaamme.

Kesätourin tapaan ajoryhmiä tarjolla on monipuolisesti, myös gravelpyöräilijöille.  Tietoa tapahtumasta löydät Fillarifoorumilta sekä Facebookista. Liity Facessa Tour de Tampere -ryhmän seuraajaksi! Tsekkaa tapahtumavideot Youtubesta! 

Tuorein tapahtumavideo vuoden 2023 Talvi Tour de Tampereelta Tauoista EI tingitä -ryhmän lenkiltä:

Pirkan pyöräily

HLU:n järjestämä Pirkan Pyöräily on Suomen suurin pyöräilytapahtuma. Seurallamme on ollut ja on edelleen suuri kunnia tarjota ohjattuja keskinopeusryhmiä Pitkällä Pirkalla eli 217 km matkalla. Kun ilmoittaudut tapahtumaan ajoissa, ehdit myös ilmoittautua haluamaasi ajonopeusryhmään!

Jos olet osallistumassa ensimmäistä kertaa tai kaipaat uusia vinkkejä tapahtumaan valmistautumisessa, kannattaa tutustua seuran puheenjohtajan laatimaan osallistumisohjeeseen.

Viime vuosina on järjestetty myös Hiekkapirkka eli soratiepainotteinen versio klassikosta. Sillä on mittaa noin 180 km ja myös siinä seuramme tarjoaa ohjatut keskinopeusryhmät.

Epävirallisia, omatoimisia ajoryhmiä muodostuu usein myös klassikkomatkalle eli 134 km mittaiselle Näsijärven kierrolle. Pirkan Yöpyöräilyynkin voit löytää Fillarifooumilta taikka Facebookista itsellesi ajoseuraa.