Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry

Kaupin Kanuunat on tamperelainen harrastajien ja kuntoliikkujien pyöräilyseura.  Ajamme yhteislenkkejä maastossa, maantiellä ja sorateillä. Lenkeillemme osallistuu monen ikäisiä harrastajia.  Järjestämme pyöräilytapahtumia ja pyrimme tarjoamaan pyöräilyä tukevaa oheistoimintaa yhteistyökumppaneidemme avulla.

Seuran perusti vuonna 1995 maastopyöräilyä harrastava kaveripiiri. Aluksi ajettiin Kaupin metsäpoluilla, ja sieltä Tuomikallion kanuunoilta seura sai nimensä. Myöhemmin mukaan tuli maantiepyöräily ja gravel. Seuran jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti pyöräilytapahtumiin eri puolilla Suomea, ja keltapaidat ovatkin tuttu näky sekä Pirkanmaalla että muualla Suomessa.

Tutustu yhteislenkkitarjontaamme ja tapahtumiimme. Tervetuloa pyöräilemään!

 

Jäsenelle

Jäseninfo

Tervetuloa Kaupin Kanuunoiden jäseneksi!

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat on perustettu vuonna 1995. Toimintamme päätavoitteena on aktivoida ympärivuotista pyöräilyä, lisätä pyöräilijöiden positiivista näkyvyyttä liikenteessä sekä järjestää yhteisiä ja yleisiä ajotilaisuuksia maastoon ja maantielle.

Tietoa seuran toiminnasta, jäseneduista yms. saat seuran nettisivuilta, tästä tiedotteesta, sähköpostitse julkaistavasta jäsentiedotteesta sekä seuran facebook-sivuilta. Kaikki seuramme toiminta perustuu vapaaehtoisten aktiivien työpanokseen – olet tervetullut mukaan toimintaan!

Lisäämme yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero) jäsenrekisteriin (Rekisteri- ja tietosuojaseloste) sekä sähköpostiosoitteesi tiedottamista varten jakelulistallemme. Huolehdithan, että jäsenrekisterissä on aina oikea sähköpostiosoitteesi ja että osoitteesta noreply@yhdistysavain.fi tulevat sähköpostit eivät päädy roskapostikansioon. Yhteystietojesi muutokset voit ilmoittaa osoitteeseen contact@kaupinkanuunat.fi.

Ajantasaisin tieto pyritään ylläpitämään seuran www-sivuilla, www.kaupinkanuunat.fi. Tässä infopaketissa on seuraavilla sivuilla lisäksi koottu perustietoja seuran toiminnasta.

Tervetuloa Kaupin Kanuunoiden jäseneksi!
Jäsenmaksu
Jäsenedut
Ajoasut
Tapahtumatuki
Yhteislenkit
Maastolenkit kesäisin
Maastolenkit talvisin
Maantielenkit
Cyclolenkit
Yhteislenkkien vetäminen
Seuran organisaatio
Vinkkejä harrastukseen, ajamiseen, välineisiin, …
…palaute

Jäsenmaksu

Jäsenmaksusta tulee erillinen lasku sähköpostilla.
Jäsenmaksujen suuruudet ovat

 • perusjäsenet 16 € / vuosi
 • alle 18-vuotias juniori ei maksa jäsenmaksua, jos samassa taloudessa asuva aikuinen on seuran jäsen

Jäsenedut

 • Kanuunoiden edulliset seura-asusteet webbikaupassa: https://kaupinkanuunat.fi/kauppa
 • Tapahtumatuet; määrä päätetään vuosittain, mutta vuonna 2022 maksettiin enimmillään 30 € / tapahtuma, kun osallistuminen tapahtui seuran väreissä ja nimissä
 • Kuntotestit 1 krt/vuosi tapahtumatuen piirissä
 • Talviharjoittelu ilmaiseksi tai jäsenhintaan
 • Vetokoukkuun kiinnitettävän pyörälaiturin lainaus;
 • Seuran sisäinen sähköpostilista
 • Alennukset moniin pyöräilytapahtumiin. Tapahtumat vaihtelevat, alennuksista ilmoitetaan jäsenistölle sähköpostilla
 • Alennukset yhteistyökumppaneilta

Ajoasut

Seuran jäsenillä on mahdollisuus käyttää ja lunastaa itselleen edullisesti hinnoiteltuja seuran ajoasuja (esim. lyhythihaisia ja pitkähihaisia ajopaitoja, housuja, hanskoja ja Buffeja). Lyhythihaisia paitoja pyritään pitämään varastossa ympäri vuoden, mutta muiden tuotteiden saatavuus vaihtelee jonkin verran.

Tapahtumatuki

Tapahtumatuen saamisen tärkeimmät periaatteet:

 • Tuki maksetaan seuran jäsenelle, kun hän osallistuu seuran ulkopuolisen tahon järjestämään pyöräilytapahtumaan tai -kilpailuun, jossa hän edustaa PKK:ta ja esiintyy seuran ajopaidassa. (Esim. Mallorcan ja Riccionen leirit, yhteislenkit lähelle tai kauas, triathlontapahtumat jne. eivät ole yleisen tapahtumatuen piirissä)
 • Tukea ei makseta, jos osanottomaksu on ollut alle 15 euroa tai jos joku muu taho (työnantaja, opiskelijajärjestö, tms.) on maksanut osanottomaksun.
 • Maksettavan tuen kokonaissumma budjetoidaan vuosittain. Lopullinen yksittäisen tapahtuman tuen suuruus riippuu seuran hallituksen päätöksestä.
 • Tuki maksetaan, vaikka osanottomaksussa olisi jo Kanuunoiden jäsenetuna ennakkoon saatu seura-alennus
 • Tuen voi halutessaan ohjata seuran junioritoimintaan, jolloin raha ohjautuu juniorityön käyttöön.
 • Hallitus varaa itselleen oikeuden täsmentää tätä ohjetta mahdollisten epäselvien tapahtumien osalta.

Yhteislenkit

Seuralla on yhteislenkkejä ympäri vuoden. Kesäkaudella maanteillä, gravel- ja maastopyörillä; talvikaudella maantielenkit jäävät talvitauolle. Olet tervetullut lenkeille! Niistä löydät hyvin omalle kuntotasollesi sopivaa ajoseuraa niin maastoon kuin maantiellekin. Yhteislenkkien ajankohdista löydät ajantasaista tietoa  http://pkk.nimenhuuto.com/event sekä Fillarifoorumilta osiosta “Yhteislenkit ja ajoporukat” alta “Maantielenkit Tampereelta” ja “Maastolenkit Tampereelta, vol 2” -keskusteluketjuista.

Jos haluat liittyä mukaan nimenhuutopalvelun PKK-ryhmään, niin käytä oheista linkkiä rekisteröitymiseen: http://pkk.nimenhuuto.com/public_join?pass=KaupinKaniini2013

Maastolenkit kesäisin

ks webbisivuiltamme https://kaupinkanuunat.fi/toiminta/yhteislenkit/ ja juniorilenkit https://kaupinkanuunat.fi/toiminta/junioritoiminta/

Maastolenkit talvisin

Ks webbisivuiltamme https://kaupinkanuunat.fi/toiminta/yhteislenkit/

Maantielenkit

Ks webbisivuiltamme https://kaupinkanuunat.fi/toiminta/yhteislenkit/

HUOM! Tutustu sivuilta löytyviin lenkkiajo-ohjeeseen, ryhmäajon perusteisiin ja käsimerkkeihin! Olet jo konkari ensimmäiselle lenkille tullessasi 🙂

Gravel-lenkit

Ks webbisivuiltamme https://kaupinkanuunat.fi/toiminta/yhteislenkit/

Yhteislenkkien vetäminen

Mikäli olet kiinnostunut yhteislenkkien vetämisestä, olet tervetullut mukaan! Maastopuolelle ja gravel-lenkeille lisävetoapu olisikin tervetullutta. Ota yhteyttä hallitukseen, hallitus@kaupinkanuunat.fi. Seura tarjoaa koulutuksen, ks. http://www.jyps.fi/tapahtumat-ja-toiminta/koulutus/ohjaajakoulutus

Seuran organisaatio

Seuran hallitus vastaa yhdistyksen toiminnasta yhdistyksen kokouksen linjaaman toimintasuunnitelman mukaisesti.

Olet tervetullut mukaan aktiivitoimintaan! Tapahtumien järjestäminen tai lenkkien vetäminen ei vaadi hallituspaikkaa, mutta seuran nimissä tehtävästä toiminnasta haluamme olla tietoisia, joten yhteydenpito on suotavaa: hallitus@kaupinkanuunat.fi taikka suoraan aktiivien taikka hallituksen jäsenien kanssa.

Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa.

Vinkkejä harrastukseen, ajamiseen, välineisiin, …

Kysy rohkeasti jäseniltä lenkeillä, tapahtumissa tai Facebookissa! Kerromme ja autamme mielellämme. Muista kuitenkin, että kuntoiluohjelman tai ruokavalion suhteen kukin meistä on yksilö, ja yhden vinkit eivät välttämättä toimi juuri sinulla. Kannattaakin niiden osalta keskustella eri ihmisten ja tietysti ammattilaisten kanssa. Kuntotesti antaa tähän mahdollisuuden niin testin aikana kuin palautetilaisuudessakin.

Nähdään lenkeillä ja tapahtumissa! Hienoa, että olet mukana!

Terveisin,
Hallitus

PS. …palaute

Seuran toiminnan kehittämiseksi olisi hyvä kuulla millaisia odotuksia ja toiveita sinulla on. Oletko mahdollisesti kiinnostunut osallistumaan tapahtumien järjestelyihin? Tai onko sinulla tietotaitoja tai verkostoja, jotka voisivat kiinnostaa jäsenistöämme? Vinkkaa hallitukselle, hallitus@kaupinkanuunat.fi!

Jäsenedut

Seuramme jäsenet saavat usein alennuksia tai kampanjahintaisia tuotteita yhteistyökumppaneiltamme. Yhteislenkit ovat jäsenistölle ilmaisia. Kerran vuodessa maksamme jäsenillemme tapahtumatukea, kun jäsen on seuran ajoasussa osallistunut maksulliseen tapahtumaan kotimaassa taikka ulkomailla. Tapahtumatukea voi saada kerran vuodessa myös kuntotestiin.Talvikaudella ajovuoro Pirkkahallissa on jäsenillemme ilmainen.

Tarkemmin jäseneduista tiedotetaan jäsenistölle sisäisissä sähköpostitiedotteissa.

Yleistä seurasta

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat - säännöt

1.§ Yhdistyksen nimi on Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat, josta voidaan käyttää epävirallista lyhennystä PKK. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä seura. Seuran kotipaikka on Tampere.

2.§ Seuran tarkoitus on edistää ja kehittää pyöräily- ja pyöräilyyn liittyvää harrastustoimintaa Tampereella, Pirkanmaalla ja Suomessa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi seura:

 1. Järjestää pyöräily- ja muita liikuntaharjoituksia sekä koulutustilaisuuksia.
 2. Hankkii tarvittavia välineitä
 3. Järjestää näytöksiä, juhlia, ja muuta vastaavaa toimintaa.
 4. Vaikuttaa pyöräilykulttuurin ehdotuksin, esimerkein ja kannanotoin.

Toimintansa tukemiseksi seura voi harjoittaa julkaisutoimintaa, ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

3.§ Seuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy seuran tarkoituksen. Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea seuran tarkoitusta ja toimintaa.

Varsinaiset jäsenet ja kannattavat jäsenet hyväksyy hakemuksesta seuran hallitus.

Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä seuran kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut seuran toimintaa.

4.§ Seuran jäsenellä on oikeus erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti seuran hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta seuran kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Seuran hallitus voi erottaa jäsenen seurasta, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on seuraan liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään seurassa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut seuraa tai ei enää täytä laissa taikka seuran säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

5.§ Varsinaisilta jäseniltä ja kannattavilta jäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Kunniapuheenjohtaja ja kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksua.

6.§ Seuran asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu seuran syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3-5 muuta jäsentä. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet sen jäsenistä on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7.§ Seuran nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

8.§ Seuran tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille viimeistään kolme viikkoa ennen kevätkokousta.Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta seuran hallitukselle.

9.§ Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Seuran kevätkokous pidetään tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuussa hallituksen määräämänä päivänä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun seuran kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Seuran kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla, kunniajäsenellä ja kannattavalla jäsenellä äänioikeus ja yksi ääni. Seuran kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10§ Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta kirjallisesti jäsenen ilmoittamaan yhteystietoon tai yhdistyksen internet-sivustolla

11§ Seuran varsinaiset kokoukset.

Seuran kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. kokouksen avaus
 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

 

Seuran syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. kokouksen avaus
 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä  jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
 6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
 7. valitaan kaksi toiminnantarkastajaa
 8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Mikäli seuran jäsen haluaa saada jonkin asian seuran kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12.§ Päätös sääntöjen muuttamisesta ja seuran purkamisesta on tehtävä seuran kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai seuran purkamisesta. Seuran purkautuessa käytetään seuran varat seuran tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Seuran tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat - Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024  

TOIMINTAPERIAATTEET

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden toiminnan päätavoitteena on aktivoida ympärivuotista pyöräilyä ja lisätä pyöräilijöiden positiivista näkyvyyttä liikenteessä. Tätä toteutetaan järjestämällä yhteisiä ja yleisiä ajotilaisuuksia maastossa ja maantiellä sekä edistämällä lasten ja nuorten pyöräilyharrastusta.

TAVOITTEITA

Vuonna 2024 jatketaan aktiivista junioritoimintaa. Pyritään lisäämään yhteistyötä alueen muiden aktiivisten toimijoiden ja seurojen kanssa tavoitteena monipuolistaa junioreiden ajoharjoittelua. Juniorilenkkien osallistujat jaetaan ikä- tai tasoryhmiin aina kun vetäjätilanne sen sallii.  

Pyritään saamaan seuran edustaja Tampereen seuraparlamenttiin. Seuraparlamentin pääasiallinen tehtävä on liikuntaseurojen ja kaupungin välisen yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen. Parlamentti on asiantuntijaelin, jolla ei ole varsinaista päätösvaltaa ja se käsittelee erikseen päätettyjä liikuntaseuroja koskevia kysymyksiä. Seuraparlamentti voi ottaa kantaa esimerkiksi avustusperiaatteisiin ja liikuntaolosuhteisiin sekä järjestää yhteisiä tilaisuuksia.

Ajokausi pyritään viemään läpi turvallisesti ilman onnettomuuksia. Yhteislenkit pidetään turvallisina osaavalla ohjaamisella sekä järjestäytyneellä ja kurinalaisella ryhmäajolla sekä riittävän pienillä ryhmillä. Pyritään edistämään valojen käyttöä ja näkyvyyttä liikenteessä esimerkillisesti.

Maastossa tavoitteena kesäkaudelle 2024 tulee olemaan suosittujen Lamminpään yhteislenkkien pitäminen edellisten vuosien kaltaisina sekä jatkaa Itä-Tampereen yhteislenkkejä. Pyritään tarjoamaan kevyet keskiviikkolenkit myös talvikaudella.

Maantiellä yhteislenkkejä jatketaan tavoitteena uusien harrastajien mukaan saaminen tarjoamalla kevyt maantielenkki vähintään kerran viikossa. 

 

TOIMINTA 2024

Keskitymme harrastustapahtumien, yhteislenkkien, juniorilenkkien ja Tour de Tampereen järjestämiseen.           

Näkyvimpänä toimintana jatkuvat säännölliset maasto- ja maantieyhteislenkit Tampereella jo vakiintuneeseen tapaan. 

 Seuran jäsenillä on mahdollista osallistua perinteiselle kevät- ja syysleirille, kevätleiri Mallorcalla ja syysleiri Italian Riccionessa. 

 Talvikaudelle 2023-2024 tarjotaan jäsenistölle mahdollisuus ajoharjoitteluun Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen A-hallissa (ent. Pirkkahalli). 

Keskiviikkolenkit pidetään edelleen seuran tunnetuimpana maastoyhteislenkkinä. Pyritään järjestämään keskiviikkoisin aina perinteinen kevyt lenkki, “Kevyt Keskiviikkolenkki ®”,  sekä vetäjätilanteen salliessa nopeampi ja/tai ajallisesti pidempään ajava ryhmä. 

 Maantielenkeille tarjotaan monipuolisesti erilaisia ajoryhmiä niin viikolla kuin viikonloppunakin. Erityisesti alkukauden maantielenkeillä kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen ryhmäajoon. Kauden aikana uudet lenkeille mukaan tulevat kuskit opastetaan mukaan. Soratielenkkejä järjestetään myös. 

Jatketaan osallistumista yleiseen pyöräilyä edistävään keskusteluun ja toimintaan Tampereella, mahdollisuuksien mukaan muiden seurojen ja Tampereen Polkupyöräiljät ry:n (TaPo) kanssa yhteistyössä. Toimimme ympärivuotisen kunto- ja työmatkapyöräilyn edistämiseksi ja olosuhteiden parantamiseksi. Osallistumme pyöräilytapahtumien järjestämiseen yhdessä TaPon kanssa.

 Otamme osaa aktiivisesti alueen pyöräilyseurojen yhteistyöhön ja tiedotamme jäsenistöllemme erilaisista alueella olevista tapahtumista. 

Pyöräilykauden aikana seura kannustaa osallistumaan pyöräilytapahtumiin seuran väreissä ja mahdollisimman suurella joukolla. Jatketaan positiivista näkymistä arkiliikenteessä ja yhteislenkeillä ympäri Suomea. Pyritään laajentamaan turvallista ryhmäajokulttuuria osallistumalla ohjattujen ajoryhmien vetoon myös niissä pyöräilytapahtumissa, joihin Kanuunoita pyydetään mukaan.

Pirkan Pyöräily

Jatkamme yhteistyötä Pirkan Pyöräilyn kanssa. 

Tour de Tampere 

Talvi TdT järjestetään aikaisempien vuosien tapaan ”kevyellä mallilla” helmi- maaliskuussa 2024.

 1. peräkkäinen Tour de Tampere järjestetään keväällä, kesällä tai syksyllä 2024.  

SEURATUKI JA HANKINNAT 

Seura tukee pyöräilytapahtumiin osallistumista ja talviharjoittelua erillisten päätösten mukaisesti. Seura maksaa jäsenten talvikauden 2023-2024 ajoharjoittelun Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen A-hallissa.

 Seuralla on ajoasut, joita jäsenistö voi hankkia. Hallitus päättää ajoasujen tilaamisesta. 

Seura tukee kuntotestiin osallistuvia erillisen päätöksen mukaisesti kerran vuodessa. 

Vuoden 2024 aikana kehitetään aktiivisten jäsenten huomioimista/palkitsemista.

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat - Toimintakertomus

Toimintakertomus 2022

Yleistä

Jäsenmäärä oli vuoden 2022 lopussa noin 900.

  

Yhteislenkit kesällä

Seuran keskeistä toimintaa olivat tänäkin vuonna yhteislenkit.

Maastossa

Maastolenkkejä järjestettiin perinteisesti keskiviikkoisin klo 18.30 Lamminpään urheilumajalta. Kesäkuu oli vilkkainta aikaa, osallistujia oli 30…40 haarukassa per lenkki. Heinäkuussa 20…30 osallistujaa ja syksymmällä keleistä riippuen 20 osallistujan tuntumassa.

Tiistaisin on järjestetty Vuoreksessa Semiteknisiä maastolenkkejä.

Jari Mallat järjesti myös maastopyöräretkiä; toukokuussa  Kokemäki-Harjavalta, elokuussa Hyvinkää-Rajamäki ja Poronpolku lokakuussa. 

Maantiellä

Seura tarjosi tälläkin kaudella monipuolisia maantieyhteislenkkejä. Tiistaisin ajettiin vauhtilenkit Jussinhannan leipomolta klo 18. Tänä vuonna ajettiin perinteisiä vauhdikkaita sekä keskinopeudeltaan maltillisempia intervallilenkkejä. Keskiviikkoisin ajettiin kevyitä Juhalenkkejä Amurin Helmeltä klo 9.30. Torstaisin ajettiin vauhtilenkkejä klo 18 Annalan K-Marketilta. Lauantaisin taas perinteiset lenkit: yksi kevyt, yksi keskivauhtinen ja yksi vauhdikkaampi, klo 10 startilla Mustalahdesta. Sunnuntaisin ajettiin kaksi kevyttä lenkkiä myöskin klo 10 lähdöllä Mustalahdesta. Lisäksi osallistuttiin Pirkan Pyöräilyn vetoryhmiin. Lisäksi järjestettiin Tour de Siikainen eli lenkki Siikaisiin, n. 280 km sekä Punkalaitumen retki.

Tällä kaudella ajettiin pidempi yhteislenkki Valkeakoskelle. Viikonloppuisin järjestettiin usein maantielenkkien rinnalla gravel-lenkkejä.  Lisäksi syksyllä ehdittiin ajaa muutamia valocyclolenkkejä ja lenkit pyörivät talvikauden ajan.

Junioritoiminta

 Seuran junioritoiminta pyöri aktiivisena läpi kesäkauden ja ensimmäinen junnulenkki ajettiin toukokuun alkupuolella ja viimeinen syyskuun lopulla.

 • junnulenkkejä ajettiin yhteensä 13 kappaletta. näiden lisäksi järjestettiin ensimmäistä kertaa Junnujen TdT. Kokeilimme myös valolenkkiä.
 • junnuja osallistui lenkeille keskimäärin 20, mukana oli liki saman verran huoltajia.

Yhteislenkit talvella

Maastossa

Talvikaudella Kevyet Keskiviikkolenkit ajettiin Tesoman uimahallilta. Osallistujia on ollut 3…12 illasta riippuen.

Pirkkahallissa

Maantiepyöräilijöille tarjottiin perinteinen mahdollisuus ajaa sisätiloissa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa eli tuttavallisemmin Pirkkahallissa. Pyöräilijöitä on ollut n 20 per kerta. Ajovuorot ovat olleet sunnuntai- ja maanantaiaamuisin marras-maaliskuun välillä.

Netissä

Zwift-virtuaalimaailmassa ajettiin yhteislenkkejä talvikaudella ensimmäistä kertaa. Lenkeille osallistuttiin harjoitusvastuksen ja tietokoneen välityksellä. Mukanaolijat näkivät toisensa ja pystyivät keskustelemaan toistensa kanssa. Mukana oli parhaimmillaan noin parikymmentä osallistujaa.

Tapahtumat

XVII Talvi Tour de Tampere

Järjestyksessään 17. Talvi Tour de Tampere järjestettiin Hervannan Ahvenisjärven palloiluhallilta

 26.2. Osallistujia oli 75, vetäjiä parikymmentä. Lenkit ajettiin pääasiassa Etelä-Tampereella, cycloryhmä kävi Valkeakoskella asti.

XXVII Tour de Tampere

 1. Tour de Tampereen lähtöpaikkana oli Olkahisten koululta. Lenkit suuntautuivat Tampereen Kauppi-Niihamaan, Halllilaan ja Hervantaan sekä  Ojala-Lamminrahkan, Kangasalan ja Pälkäneen maastoihin. Roineen kiertokin oli tarjolla. Gravel-ryhmä ajoi Aitoniemeen ja Orivedelle. Osallistujia oli noin 250. 

Toiminta pyöräilyn edistämiseksi

 Seuran toiminnassa on mukana kaikkien ikäryhmien edustajia. Junioritoimintaan osallistutaan aktiivisesti. Eläkeläisille ja muille vapaana oleville suunnatut kevyet lenkit keräsivät edelleen runsaan osanottajajoukon. Maantielenkeillä käy enimmäkseen työikäistä väestöä, valtaosa miehiä, mutta myös naisia.

Jatkettiin seuran toimintaan vakiintunutta positiivista näkymistä eri maasto- ja maantieajotapahtumissa ympäri Suomea. Pyöräilykauden aikana osallistuttiin useisiin maasto- ja maantie- tapahtumiin, sekä retkiajoihin ja pyöräsuunnistustapahtumiin. 

Seuramme on ollut vahvasti myötävaikuttamassa Kaupin MTB-reitin syntymiseen. Reitin avajaisia vietettiin 28.12.2022.

Muu jäsenistölle suunnattu toiminta 

Tapahtumatuet

 Vuonna 2022 tapahtumatukea maksettiin 30 euroa/tapahtuma tai enintään tapahtuman osallistumismaksun verran, seuran nimissä ja väreissä tapahtumaan osallistuneille. Hakemusten perusteella tapahtumatukea maksettiin yhteensä 2 172,49 euroa. 

Ajoasut

 Seuralla oli varastossa runsaasti ajoasuja, ja varastoa vähennettiin alennusmyynnillä. 

Vetäjien ja aktiivien saunailta

Seuran ohjaajien eli lenkin vetäjien ja muuhun toimintaan osallistuneiden aktiivien saunailta järjestettiin Finn-Medin saunatiloissa 15.10.2022. Tilaisuudessa käytiin läpi vuoden yhteislenkit ja tapahtumat.

Koulutus

 Vuoden 2022 aikana seuran kustantamana pyöräilynohjaajakoulutuksen starttiin osallistui muutama seuran jäsen.

 

Tiedotus

 Seura on käyttänyt tiedotukseen sähköpostia ja Facebookia sekä Fillari-lehden keskustelupalstaa. Maantielenkeille ilmoittautumiseen olemme käyttäneet Nimenhuuto-palvelua. 

Seuran www-sivujen palvelin joutui tietomurron kohteeksi ja sen johdosta hallitus käynnisti sivujen uudistushankkeen. Toimittaja valittiin vuoden lopussa, ja sivujen uudistus siirtyi alkuvuoteen 2023.

Seuran hallinto

Hallitus kokousti 11 kertaa vuoden aikana. 

Seuran historiaa

Tulossa myöhemmin