Lauantaina 2.9. ajettavan XXVIII Tour de Tampereen ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Oli ilo todeta yli 200:n maasto- ja gravelkuskin löytäneen tarjolla olleista lenkeistä itselleen mieluisan vaihtoehdon. Vetäjämme ovat siis tehneet hienoa työtä lenkkejä suunnitellessaan! Hajapaikkoja on vielä tarjolla lauantaina aamulla 9-9:30. Jälki-ilmoittautumisen hinta on 50€, maksu Mobile Pay’lla ilmoittaumistiskillä. Paikat myydään ns. nopeat syövät hitaat periaatteella, eli emme voi taata, että paikka olisi vapaana juuri sille lenkille, jolle haluaisit. Ryhmiä ei täytetä yli vetäjien asettamien ylärajojen. Vetäjät ovat määritelleet ryhmien koot siten, että eteneminen on ryhmissä reitti huomioiden sujuvaa ja apuvetäjiä on riittävästi ryhmään kokoon nähden.

Tilaa on vielä muutamalle kuskille gravelryhmissä Alt Gravel, Mörköperä ja Kerta kiellon päälle. Maastoryhmistä muutamia paikkoja löytyy ryhmistä Sekametelisoppa, XC:tä ja trailia, Maakuntakierros, MTB normaali, Napsun verran kovempaa ja kauemmaksi ja Nokian suota ja kallioo.

Ennakkoon paikkansa varmistaneille osallistujille muutamia käytännön asioita huomioitavaksi.

Lähtöpaikalle, eli Nokialle Harjuniityn koululle, kannattaa tulla ajoissa, jotta löytää oman ryhmänsä. Omalla autolla saapuville on koulun edessä sekä lähellä sijaitsevat liikuntahallin pihalla runsaasti pysäköintitilaa, mutta muistetaan silti parkkeerata tiiviisti. Oman ryhmänsä löytää nimikylttien avulla. Ryhmien vetäjillä ja apuvetäjillä on kypärissään keltaiset kuitupaperinauhat, he osaavat opastaa oikeaan ryhmään jos ei meinaa löytyä. Kun löydät oman ryhmäsi ilmoittaudu vetäjille. Ryhmän vetäjä varmistaa, että olet oikeassa ryhmässä ja antaa sinulle perinteisen TdT-nimitarran, jonka voit halutessasi laittaa kypärään taikka varusteisiin.

Jos ennen lenkille lähtöä on tarvetta pukuhuoneelle tai wc-käynnille, löytyy sisäänkäynti niihin koulun takaosasta, jonne kulkiessa täytyy kiertää pihapiirissä oleva päiväkotirakennus. Eli tähän täytyy myös varata aikaa. Koulu on kengätön, eli kengät tuulikaappiin. Kulku naisten pukuhuoneeseen käy liikuntasalin kautta, jossa on päivän aikana voimistelijoiden harjoituksia. Pyydämme kulkemaan salin läpi voimistelijoiden treeniä häiritsemättä.

Lauantain sääennusteet ovat vähintäänkin jännittäviä seurata. Eli pukeutumisessa varautukaa sateeseen. Jos sade hidastaa etenemistä hankaluuteen asti, vetäjillä on oikeus oman harkintansa mukaan lyhentää reittiä. Mutta toivotaan, että epävakaisuus muuttuu tästä vielä lauantaihin mennessä poudaksi ja päästään nauttimaan syksyisen metsän iloista. Meidän lisäksemme siellä on myös hirvikärpäsiä, niihinkin kannattaa varautua.

Aiemmin jo kerrotuista asioista vielä kerran muistutus kypäräpakosta. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän taholta. Lenkit ovat enemmän tai vähemmän vaativia, joten tulethan vain terveenä paikalle.

Vettä ja urheilujuomaa pitää olla mukana, tankkauspaikkoja on vaihtelevasti reittien varrella. Myös pientä energiaa on syytä varata mukaan. Monen tunnin metsässä möyrintä ja soratiellä sotkeminen vievät voimia. Ja siksipä etukäteen tankkausta ei pidä unohtaa!

Suurimmalla osalla reitttejä on taukopaikkoja, ja näissä taukoeväät ostetaan omakustanteisesti. Eli maksuvälinettä mukaan. Meitä varten on lauantaina auki Koukun maja. Sieltä pyysivät muistuttamaan, että maksuksi käy vain käteinen. Koukun majalla taukoilevat maastoryhmistä Nokian suota ja kallioo, Maakuntakierros, Sekametelisoppaa, Matalan kynnyksen puolikas, Perus(ko)rento, Nokian kallioo, MTB-normaali, XC:tä ja trailia.

Lauantaina ajetaan, jei!