XXVIII Tour de Tampere –  2.9. lenkkien kuvaukset

Tämän kesän odotetuimman yhteislenkin lähtöpaikkana on Harjuniityn koulu Nokialla. Kaikki lenkit lähtevät klo 10. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta löytää tarvittaessa parkkipaikan. Ennakkoon ilmoittautuneet etsivät koulun pihalta oman ryhmänsä vetäjän. Vetäjillä on kyltit, joissa ryhmien nimet.

Osallistumismaksun voit maksaa Kanuunakaupassa. Ennakkoon voi maksaa ja ilmoittautua 28.8. saakka hyvin edulliseen 25€:n hintaan. Paikan päällä ilmoittautumien on mahdollista lenkkipäivänä klo 9-9:30 hintaan 50€, maksu Mobile Pay`llä.

Lenkkien kuvaukset täydentyvät vielä muutaman lenkin osalta, mutta tästä listauksesta saa varsin kattavat tiedot siitä mitä Nokialla on meille syyskuun alussa tarjolla. Mikäli päivän sää on aivan mahdoton, vetäjillä on oikeus harkintansa mukaan tehdä muutoksia lenkin kestoon ja reittiin. On kuitenkin tilattu varsin hienoa syyssäätä! Lenkkien varrella on vaihtelevasti mahdollisuuksia täydentää eväitä ja juomaa, joten varaudu tarvittavalla määrällä evästä varsinkin pitkillä lenkeillä. Tarkempaa tietoa kunkin lenkin taukopaikoista mahdollista saada Facebookissa.

Osallistujien on hyvä muistaa, että osallistujia ei ole järjestäjän puolesta vakuutettu. Eli oma vakuutusturva kuntoon. Pyörä kannattaa olla huollettuna. Jos matka katkeaa teknisestä taikka muusta syystä, on mahdollisuus päästä takaisin lähtöpaikalle ns. raatoauton kyydissä. Osallistujilta edellytettään kypärän käyttöä.

Lenkkien päätteeksi pyöränpesumahdollisuus ja Harjuniityn koululla suihkut käytössä. Jälkipelit maistuvat hyvälle Kauppahallin kotiruuan makkara/vegapannua mutustellen ja kahvia hörppien. Ja eikun tutustumaan tarjontaan!  Alla listauksessa lenkin ja vastuuvetäjän nimi ja vetäjän kuvausta lenkistään.

 

Nokian suota ja kallioo 6-8h

Juha Vaahtera: Poimitaan rusinat pullasta eli ajetaan kaikki parhaat polut ja vältetään turhia taukoja maisemia ihaillaan vauhdissa. Tekninen taso 4/5 ja vauhti 3/5 vai olikohan se toisinpäin! Joka tapauksessa vaativa lenkki tiedossa, jota sävelletään tarpeen mukaan.

Maakuntakierros 8h

Jari Mallat: Tuo perinteinen muutaman kunnan läpi käyminen, ideana ajettavaa polkua Keke + vauhdilla. Matkaa noin 75-88 km. Teknisyys 2-3. Etupäässä tuota 2, mutta muutama tekninen kohta toki sattuu matkalle. Nopeus 2,5. Keskari varmaan jotain 12,5 km luokkaa. Tankkaus hoidetaan huoltis ja kauppa idealla, tai jos sattuu tuonne maaseudulle vesihuolto tulemaan. Rahaa pikkasen mukaan. Itse lähden sähköavusteisella liikenteeseen, tuolla pärjää kyllä maastokelpoisella fillarilla täysjäykästä läskiin. Tarkoitus tarjota jotain vanhaa ja enempi ajettuja seutuja, mutta myös vähän monelle uusia maisemia. Tervetuloa nauttimaan lännen mukavista poluista. Jos sade niin oikeudet muutoksiin pidätetty.

Sekametelisoppaa

Antti Nissinen: Kuten ryhmän nimikin saattaa antaa arvata, soppa ei ole ihan homogeenista luonteeltaan. Kokki on keittänyt reitin, jossa mausteet ovat jääneet vähän sekoittamatta, joten liemi on yleisesti ottaen aika helposti nieltävää, mutta luvassa on myöskin jonkin verran tulisia yllätyksiä.

Vauhtia haetaan ensin Porintien eteläpuolelta katsastelemallaa kalliopätkiä, jotka ovat vielä jääneet rakentamatta. Alkuveryttelyn jälkeen siirrytään päänäyttämölle, joka sijaitsee Nokian synkissä metsissä. Luvassa mukavia erikoiskokeita ja välillä taas hyvin rullaavaa pohjaa, jossa saa huilailla. Matkalle sattuu maisemallisesti upeita rantapolkuja, joiden varressa on hyviä kallioita vetää henkeä ja ihailla luonnon kauneutta.
Puolivälin jälkeen alkaa reitin ns. työläämpi osuus, mihin osuu jonkin oransseja polkuja ja muutama punainenkin. Mitään trialia polut eivät kuitenkaan ole, joten ne on kyllä selätettävissä ihan molemmat pyörät enimmäkseen maassa, jollei kuski nyt ole selällään 🙂
Loppunäytös on sitten taas Porintien eteläpuolella vähän kuivemmissa maastoissa, joten suurimmat kikkareet saadaan ravisteltua takaisin luontoon ennen ihmisten ilmoille menoa.
Luvassa rentoa menoa, vauhti ei todellakaan päätä huimaa (keskaritakuu alle 10 km/h). Iloisella mielellä hurraamme kaikkien onnistumisille ja jokaisella on mahdollisuus ajoittain myös haastaa itseään.

Reitin pituus 55 km ja aika-arvio noin 7 tuntia kaikkine säätöineen. Vaikeustaso 1-4 / 5, vauhti 2/5. Vettä saadaan tankattua lisää 21 km kohdalla ja ehkä mahdollisuus myös ostaa omakustanteisesti jotain naposteltavaa. Lähtökohtaisesti eväät reppuun lähtiessä.

Napsun vielä kovempaa ja kauemmaksi 8h

Kuisma Holstikko: Kallioita ja harjuja sujuvan vauhdikasta etenemistä painottaen 80-90 km Tampereen länsipuolen eeppisimpiä polkuja. Viime vuodesta poiketen mausteeksi mukaan röllipolkua ja hitunen suota. Teknisyys 3/5. Vauhti 4/5. Noin puolivälissä ruokatauko ravitsemusliikkeessä. Ajonaikainen keskinopeus noin 15 km/h.

Matalan kynnyksen puolikas 4h – LOPPUUNMYYTY

Jenni Rämälä: Matalan kynnyksen lenkki. Kesto taukoineen noin 4 tuntia. Reitti etenee erilaisia polkuja pitkin. Välissä lyhyitä siirtymiä polulta toiselle latupohjaa tms. pitkin. Nokialla polut ovat kaikkea neulaspolun, kallion, juurien ja kivien väliltä. Perusmaastopyöräilytaidot on hyvä olla hallussa. Vauhti on rauhallinen, mutta etenevä. Vaikeat kohdat saa taluttaa ja niiden jälkeen odotellaan porukka yhteen. Evästaukoja pidämme tarpeen mukaan.

Perus(ko)rento 5-6h LOPPUUNMYYTY

Juha Rämälä: Tässä ryhmässä tarjotaan osallistujille Nokian parhaita polkuja noin 40-45 kilometrin verran. Ensimmäiset 25-30 kilometriä sisältää Nokian hienoja kallio- ja rantapolkuja vältellen pahimpia kosteikkoja. Viimeiselle 15 kilometrille on suunniteltu kokoelma teknisiäkin Nokian herkkupätkiä, joilla varmistetaan, että ruoka maistuu maalissa. Reitti on maisemiltaan ja yksityiskohdiltaan vähintään kiinnostava, ehdimme myös pysähtyä niitä katselemaan jos siltä tuntuu. Tämä ryhmä sopii sinulle, joka arvostat monipuolista kattausta erilaisia polkuja. Osaat maastopyöräilyn perustaidot vähintään kohtuullisesti ja kuntopohjasi riittää 5-6 tunnin suoritukseen. Vetäjät lähtevät hieman kelistä riippuen joko läskipyörillä tai trail-täysjoustoilla. Ryhmän hengen mukaisesti sovitamme vauhdin porukan taitoihin sopivaksi ja tingimme tarvittaessa reitin matkasta. Suunniteltu taukopaikka: Koukkujärvi 27km (vettä, kahvio). Teknisyys 2-4/5, vauhti 3/5, kesto 5-6h, matkaa 40-45km. Ryhmänvetäjinä toimivat Juha, Ossi, Panu ja Pete.

Nokian kallioo 5h LOPPUUNMYYTY

Petri Salminen : Poimitaan Nokian parhaan maisemat, polut ja kalliot, matkaa tulee 40-55km noin 5h ajon aikana. Väkisin tulee vähän teknistä ja nousua, mutta pyritään ajamaan sujuvia polkuja. Eli vauhti maltillinen, mutta jonkin verran saisi olla ajokokemusta. Teknisyys 2-4/5, vauhti 2-3/5. Vetäjillä läskiä ja täpäriä

Kymmenen kallion kierto eMTB 4h LOPPUUNMYYTY

Ismo Perttula: Perus-Nokiaa, avokalliota ja kalliopolkuja 50km, Teknisyys vetäjän mielestä kultaista keskitietä ja vauhti sopiva kun moottori auttaa.

MTB-normaali

Tero Hiironniemi: Tämä ryhmä on TdT normaali. Muita verrataan normaaliin. Nopeammat on nopeampia ja rennommat on hitaampia. 60-70km Nokiaa ja Ylöjärveä. Siirtymät rauhallisesti palautellen, poluilla tasaista keskitason vauhtia ja alamäissä jarruttaminen on syntiä. Teknisyys 3/5, vauhti 3/5. Vetäjillä trail-pyörät kevyillä renkailla.

XC:tä ja trailia 7h

Petteri Pyrrö: Ajellaan pohjoisen Nokian klassikkoja Ylöjärvelle, josta harjubaanoja Tampereen puolelle ja edelleen Sarpatin kautta takaisin Nokialle. Kalliota, hieman teknistä polua Huokauskalliolle, harjubaanaa ja sellaista. Teknisyys ehkä vaihtelee 2-4/5 mutta vauhti lienee 3/5. Vetäjillä XC-jäykkäperä 29er ja XC-henkinen täysjousto. Ajoaika kuutisen tuntia plus tauot päälle.

GRVL  8h LOPPUUNMYYTY

Petri Latva-Rasku: Nopeita sorateitä Punkalaitumelle. Teknisesti helppoa vauhdikasta menoa yli 150 km ja noin 8h. Tarvittavat banaani- ym. tauot pidetään ja Myötätuulessa pidempi kahvitaukopysähdys.

Mörköperä Gravel 7h

Maaret Oino: Nyt on loistava reissu tiedossa Mörköperään, eli Kyrönlahteen! Rauhalliseen tahtiin upeita maalaismaisemia katselleen hiekka- ja päällystettyjä teitä pitkin (mukaan mahtuu myös pätkä polkua) paikallisen oppaan opastamana. Keskinopeus jotakuinkin 19 kmh/h. Omaa evästä kannattaa ottaa mukaan, mutta pysähdymme kahvitauolla Mörköperän keskustassa eli Rönnin Tuvalla! (Siellä on taivaallisia kakkusia mm!) Matkan aikana selviää myös, mistä tuo nimi Mörköperä juontaa. Matkaa tulee n. 107km. Hyvin rullaavalla maastopyörälläkin pärjää mukana.

Alt gravel 4h

Pompo Stenberg: Vääriä polkuja väärillä pyörillä. Sorateitä, ajouria, keltaisia ja oransseja polkuja ja asfalttiakin. Toisinaan pyörää pitää kantaa. Vaativuus tulee kalustosta, maasturilla tämä on luultavasti tylsää.

Kerta kiellon päälle Gravel 6h

Liki sata kilometriä ja n. kuusi tuntia ranta- ja vuorimaisemia (mm Jyränvuori, jos haluaa), maalaisteitä, juustokakkua, ei juurikaan kärrypolkua vaan rullaavia (??) maalaisteitä. Nokiaa, Suoniemeä, Kalkkua, Häijäätä, Salmia ja Siuroa. Talisker ja Pasi kipparoivat, RaakaRolle pitää perää ja seuraa viimevuotiseen tapaan.